23-12-12

Veerle knap vijfde in de crosscup Brussel

Bij de vrouwen ging de zege naar de Ethiopische Ruti Aga. Veerle Dejaeghere was beste Belgische op de vijfde plaats en neemt zo de leiding in de Lotto CrossCup over van Barbara Maveau. De 18-jarige Aga haalde het op een zompige omloop in 20:47 van de Ierse Europese kampioene Fionnuala Britton en de Ethiopische Elini Gebriwoth. De Keniaanse Caroline Chepkwony, in het verleden al twee keer aan het feest in Brussel, werd vierde. De 39-jarige Veerle Dejaeghere kwam op een knappe vijfde plaats over de finish. Barbara Maveau werd achtste, Almensch Belete teleurstellend negende.De Ethiopische Ruti Aga heeft de CrossCup in Brussel gewonnen bij de vrouwen. Veerle Dejaeghere was knap vijfde en liep Barbara Maveau uit de leiderstrui van de CrossCup. Bij de mannen was de Keniaan Gilbert Kirui de beste, Bashir Abdi eindigde net in de top tien. Pieter-Jan Hannes blijft CrossCup-leider, maar hij verdedigt zijn trui niet meer.

Bij de vrouwen gingen iets na halfweg Aga en Europees kampioene Fionuala Britton er met zijn tweeën vandoor. Britton speelde jojo, ze kwam wat meters achter en kwam dan weer terug. Maar finaal trok Aga aan het langste eind. De 18-jarige hield enkele tellen over.

Belga

Achter de Ethiopische Gebriwoth en de Keniaanse Chepkwony, de winnares van 2010 en 2011, liep Dejaeghere een erg knappe wedstrijd. Ze zag Almensch Belete plots instorten. Zelf hield de 39-jarige knap stand op de vijfde plaats. Ze nam de koppositie in de CrossCup van Maveau over. Die werd niet onverdienstelijk achtste, net voor Belete.

Dejaeghere glunderde: "Dit is onverhoopt. Als Belete aan de start verschijnt, loop je normaal voor de tweede Belgische plaats. Er is iets met haar aan de hand, dat kan niet anders. Misschien is ze ziek."

Dejaeghere (foto), die als juf in het onderwijs staat, doet aan cross voor haar plezier: "Soms is het wel frustrerend. Ik ga elke avond maar om 23.30u slapen en sta om 6.30u op. Ik rust heel weinig. In het weekend kan ik wel wat langer slapen, maar het is heel moeilijk te combineren."

"Als ik weer eens alleen train, denk ik soms: "Ik doe het niet graag meer." Maar na een race als vandaag, doe je het natuurlijk wel nog graag."

Uitslag vrouwen

1. Ruti Aga (Eth) 6 km in 20'48"
2. Fionuala Britton (Ier) op 3"
3. Elini Gebriwoth (Eth) 32"
4. Caroline Chepkwony (Ken) 36"
5. Veerle Dejaeghere 43"
8. Barbara Maveau 57"
9. Almensch Belete 1'10"

 

Foto's van Johnny De Ceulaerde

_JD12508.jpg

_JD12536.jpg

_JD12638.jpg

 

_JD12643.jpg

 


 

19:05 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.