28-01-13

Veerle vijfde en eerste Belg in de crosscup van Hannuit.

Het meesterschap van de Ethiopiërs en Kenyanen was in Hannuit zo overweldigend dat de sneeuw sneller onder hun voeten sneller leek weg te smelten.
Bij de vrouwen had Veerle Dejaeghere nog de grote verdienste om de strijd aan te binden met liefst vier Ethiopische meisjes. De CrossCup-leidster mende de groep lange tijd, maar toen de hooglanders in de slotronde een tandje bijstaken, moest ook Veerle passen. Winnares Sofyia Shemsu kon haar beide landgenotes de baas in de eindsprint en Veerle moest nog één plaatsje toegeven aan de winnares van de CrossCup in Mol, Ethiopisch-Nederlandse Sifam Hassan. Met haar 5de plaats doet Veerle uiteraard een goeie zaak richting volgende eindzege. Temeer omdat Veerle Van linden de hiërarchie op de sompige omloop dankzij een sterke tweede koershelft niet alleen Zenobie Vangansbeke, maar ook nog Barbara Maveau kon terugwijzen. Zij finishten allen netjes op de volgende plaatsjes na Dejaeghere.

Dejaeghere verstevigt koppositie

Bij de vrouwen was de Ethiopische dominantie nog duidelijker. Sofia Shemsu won in Hannuit en voerde een Ethiopisch podium aan.

Belga

Veerle Dejaeghere (foto) draaide lang mee in de kopgroep, maar moest in de slotronde de drie Ethiopische loopsters laten gaan. Shemsu haalde het makkelijk in de spurt, voor Adamu en Tesfay.

Dejaeghere eindigde op korte afstand vijfde en verstevigt zo haar koppositie in het klassement voor de CrossCup. Veerle Van Linden eindigde zesde, voor Barbara Maveau.

"Ik begrijp de Ethiopische manier van lopen niet", zei de 39-jarige Dejaeghere na afloop. "Waarom drukken ze systematisch het tempo? Ik moest verschillende keren de kop van de groep nemen om de race weer op gang te brengen, maar het tempo werd snel weer gebroken door mijn tegenstandsters, die vaak met elkaar overlegden."

"Hoe dan ook kon ik het zeer hoge tempo van de laatste kilometer niet volgen. Ik verstevig mijn leidersplaats in het algemeen klassement, dat is het belangrijkste."

Uitslag vrouwen

1. S.Shemsu (Eth)
2. B.Adamu (Eth)
3. H.Tesfay (Eth)
5. V.Dejaeghere
6. V.Van Linden
7. B.Maveau

 

veerle1.jpg

veerle2.jpg

 

06:48 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.