11-03-13

Veerle wint de crosscup en zilver op het Belg.kampioenschap in Oostende

Veerle Dejaeghere: we zien wel
Een beetje ontgoocheld en toch blij, het kan. Veerle Dejaeghere uitte dat gevoel na haar tweede plaats op het BK. 'Almensh is te sterk, ik moet me daar bij neerleggen. Uiteindelijk word ik er in augustus 40. De twaalfde Lotto Crosscupzege maakt veel goed. Deze zomer neem ik deel aan een aantal stratenlopen, daarna zien we of er nog een cross-seizoen volgt. Ik heb een druk beroepsleven en de motivatie om te trainen is er niet altijd. Maar ik ga nu niet zeggen dat ik stop. We zien wel.Almensch Belete heeft in Oostende haar eerste Belgische titel veldlopen veroverd. Veerle Dejaeghere werd tweede in de slotmanche van de CrossCup, Veerle Van Linden vervolledigde het podium.

belg.jpg

 

De 39-jarige Veerle Dejaeghere moest zich tevredenstellen met de tweede plaats en kon zo geen vijfde opeenvolgende titel binnenhalen. Belete viel al na enkele honderden meters aan en sloeg een kloofje. Nadien vond ze haar eigen tempo en versnelde ze halfweg koers nog eens.

Het leek er nooit op dat Dejaeghere het gat met Belete zou dichtlopen. Voor Belete, recent nog vijfde op de 3.000 meter op het EK indoor, is het de eerste Belgische veldlooptitel. Dejaeghere werd tweede, Veerle Van Linden werd derde. Selien de Schrijder werd knap vierde, voor Barbara Maveau.

Veerle Dejaeghere was reeds twee weken geleden zeker van de eindoverwinning in de Crosscup, na haar overwinning in Dour. Maveau eindigde als tweede in de eindstand, Van Linden klom nog naar de derde plaats.

1     Belete Almensh 89

 

             
2     Dejaeghere Veerle 73              
3     Van linden Veerle 76              
4     De Schrijder Selien 86              
5     Maveau Barbara 87            

                                            Foto's onderaan van Johnny De Ceulaerde

 

_JD22371.jpg

_JD22469.jpg

 

 

07:07 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hé Veerle, toch goed gelopen en een mooie blog, ben zelf ook al 5 jaar aan het lopen en heb sinds vorig jaar ook ene blog. Probeer je soms te volgen als je op tv komt bij het veldlopen. En heb je toegevoegd in mijne blog. Van Mark

Gepost door: Mark Nelissen | 22-04-13

De commentaren zijn gesloten.