11-03-13

Veerle wint de crosscup en zilver op het Belg.kampioenschap in Oostende

Veerle Dejaeghere: we zien wel
Een beetje ontgoocheld en toch blij, het kan. Veerle Dejaeghere uitte dat gevoel na haar tweede plaats op het BK. 'Almensh is te sterk, ik moet me daar bij neerleggen. Uiteindelijk word ik er in augustus 40. De twaalfde Lotto Crosscupzege maakt veel goed. Deze zomer neem ik deel aan een aantal stratenlopen, daarna zien we of er nog een cross-seizoen volgt. Ik heb een druk beroepsleven en de motivatie om te trainen is er niet altijd. Maar ik ga nu niet zeggen dat ik stop. We zien wel.Almensch Belete heeft in Oostende haar eerste Belgische titel veldlopen veroverd. Veerle Dejaeghere werd tweede in de slotmanche van de CrossCup, Veerle Van Linden vervolledigde het podium.

belg.jpg

 

De 39-jarige Veerle Dejaeghere moest zich tevredenstellen met de tweede plaats en kon zo geen vijfde opeenvolgende titel binnenhalen. Belete viel al na enkele honderden meters aan en sloeg een kloofje. Nadien vond ze haar eigen tempo en versnelde ze halfweg koers nog eens.

Het leek er nooit op dat Dejaeghere het gat met Belete zou dichtlopen. Voor Belete, recent nog vijfde op de 3.000 meter op het EK indoor, is het de eerste Belgische veldlooptitel. Dejaeghere werd tweede, Veerle Van Linden werd derde. Selien de Schrijder werd knap vierde, voor Barbara Maveau.

Veerle Dejaeghere was reeds twee weken geleden zeker van de eindoverwinning in de Crosscup, na haar overwinning in Dour. Maveau eindigde als tweede in de eindstand, Van Linden klom nog naar de derde plaats.

1     Belete Almensh 89

 

             
2     Dejaeghere Veerle 73              
3     Van linden Veerle 76              
4     De Schrijder Selien 86              
5     Maveau Barbara 87            

                                            Foto's onderaan van Johnny De Ceulaerde

 

_JD22371.jpg

_JD22469.jpg

 

 

07:07 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-03-13

Veerle tweede in de crosscup in Dour

Veerle Dejaeghere had nochtans zo gehoopt dit veldloopseizoen toch één keer in een Lotto CrossCup als eerste over de meet te komen. Het mocht niet zijn. Toch had ze zich weinig te verwijten.

De West-Vlaamse trok van bij de start in de aanval en alleen Sifam Hassan bleek bij machte haar tempo te volgen. Op de glibberige, bochtige omloop leek Dejaeghere veruit het best in haar sas. Hassan verloor bij het draaien en keren wel wat terrein, maar maakte dat ruimschoots goed door haar efficiënte loopstijl.

Het verschil werd gemaakt door uithouding en basissnelheid. Hoewel de Ardooise het meest aan kop liep, kon ze geen weerwerk bieden toen Hassan op het einde van de voorlaatste rond alle registers opentrok. Voor Dejaeghere zat er niet meer in dan een tweede plaats.

TWAALFDE EINDZEGE VOOR DEJAEGHERE

Toch was de balans van Dour globaal positief. Ze blijft de beste Belgische veldloopster en is nu zeker van een twaalfde eindzege in de Lotto CrossCup. Geen enkele Belgische atlete deed haar dat ooit voor.

Achter Dejaeghere liet Zénobie Vangansbeke zich opmerken. De atlete van Meetjesland liep van het groepje achtervolgers, dat lang geleid werd door Veerle Van Linden, halfweg koers weg en zou nooit meer bedreigd worden voor de derde plaats. Ze pakt ook kostbare puntjes voor de klassering en diept de kloof met Van Linden die vierde werd, verder uit. Opmerkelijke afwezige in Dour was Barbara Maveau, die haar krachten wil sparen voor de laatste wedstrijd binnen veertien dagen.

veerle.jpg

veerle2.jpg

veerle3.jpg

 

16:45 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |