25-11-13

Veerle tweede in Crosscup Roeselare

Veerle Dejaeghere/AVR heeft dan ook meer dan ooit uitzicht op een 13de eindzege. De 40-jarige Ardooise CC-leidster kwam als 2de aan en sprak zich uit voor een voortzetting van haar carrière. Het bleef er niet bij: zij wil na 4 forfaits op rij nog eens het EK-cross meemaken. Vraag blijft of de KBAB haar selecteert, want enkel de winnares was vooraf verzekerd van een ticket voor de seniorescross

Veerle Dejaeghere: "Graag naar het EK"
"Tegen Almensch was geen kruid gewassen. Ze is een klasse te sterk voor iedereen", stelde ook Veerle Dejaeghere vast. "Toch hoop ik ditmaal mee te kunnen naar het EK. Almensch is dankzij haar vierde plaats van vorig jaar ambtshalve voor dit EK geselecteerd. Zelf zou ik graag een laatste maal deelnemen. Vorig jaar viste ik achter het net doordat ik mijn gsm vergeten had. Dat zal geen tweede maal gebeuren.

http://www.focus-wtv.tv/sport?focus=14442

 

veer1.jpg

veer2.jpg

veer3.jpg

Veerle Dejaeghere behoudt leiding in CrossCup in Roeselare

zondag 24 november 2013 om 15u12

Roeselare - De 40-jarige Ardooise AVR-atlete eindigde tweede, na Almensch Belete die van start tot aankomst aan de leiding liep.

Het podium met v.l.n.r. Hanna Vandenbussche, Veerle Dejaeghere, Almensh Belete en Veronica Inglese. (Foto Belga)

Het podium met v.l.n.r. Hanna Vandenbussche, Veerle Dejaeghere, Almensh Belete en Veronica Inglese. (Foto Belga) © BELGA

Veronica Inglese uit Italië vervolledigde de top drie. Veerle Dejaeghere maakt nog kans om de Crosscup voor de dertiende keer te winnen. Ze hoopt om binnen twee weken deel te nemen aan het EK in Belgrado. De beslissing over de selecties valt morgenavond.

 

07:04 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-11-13

Veerle 3 de in de crosscup in Mol en is leider

veerle6.jpg

 

 

Er stond bij de vrouwen geen maat op tweevoudig Europees kampioene Fionnuala Britton. Van bij de start snelde de Ierse weg. De Zwitserse Fabienne Schlumpf probeerde even mee te gaan maar moest al snel lossen. Britton won de amper 4500m lange cross met ruime voorsprong op de Zwitserse. Achter Schlumpf was Veerle Dejaeghere/AVR (40 jaar ondertussen) duidelijk de sterkste. In het begin ging ook Zenobie Vangansbeke/ACME goed mee, maar zij moest de strijd staken. Veerle Van linden/ASVO (ook al 37 lentes jong) deelde haar cross goed in en finishte tussen de Ierse en Duitse tegenstand als tweede Belgische en zesde in totaal. Het waren gelukkig niet allemaal masters die bij de vrouwen de plak zwaaiden.  Imana Truyers/AVT won op het einde nog een spurtje met Nathalie Ameloot/RCG voor de negende plaats.

Veerle Dejaeghere: “Een week gerust”
“De herfstvakantie heeft me deugd gedaan”, wist Veerle Dejaeghere. “Geen lessen moeten voorbereiden, niet naar school moeten gaan, 8 uur kunnen slapen en wat meer trainen: het was de perfecte voorbereiding op deze wedstrijd die me niet zo ligt. Vorig jaar ging ik hier zwaar af. Dit jaar liep het stukken beter. Na Roeselare beslis ik of ik verder ga met de Lotto CrossCup. Zoals het er nu uitziet, ben ik hoopvol gestemd.”

veerle3.jpg

veerle4.jpg

veerle5.jpg

06:26 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |