11-03-14

Veerle Belgisch kampioen in Wachtebeke

_JD24417.jpg

Foto ( J.D.Ceulaerde)

Veerle Dejaeghere heeft zondag in Wachtebeke de Belgische titel in het veldlopen bij de vrouwen veroverd. In de slotmanche van de CrossCup, die tevens als Belgisch kampioenschap geldt, haalde ze het van Veerle Van Linden en de beloftevolle Louise Carton.

 

Imana Truyers en Hanna Vandenbussche vervolledigden de top vijf. De veertigjarige Dejaeghere pakte naast haar vijfde Belgische titel ook voor de dertiende keer de eindzege in de CrossCup.

Op de erelijst van het Belgisch kampioenschap volgt ze Almensch Belete op. Die laatste verscheen zondag niet aan de start in Wachtebeke.In twee totaal tegenovergestelde wedstrijdontwikkelingen trokken zowel Dejaeghere als D?Hoedt het laken naar zich toe. Dejaeghere deed het autoritair, zonder enige tegenstand te dulden. Van meetaf aan kop, zonder scrupules. De concurrentes wisten dat ze voor de tweede plaats liepen.

DSCF0097b.jpg

foto (J.D.Ceulaerde)Terwijl Dejaeghere haar voorsprong stelselmatig uitdiepte, werd het enkel uitkijken naar de andere podiumplaatsen. Voor de tweede was er ook nauwelijks strijd. Veerle Van Linden bewees dat zij - na Belete en Dejaeghere - nog steeds de beste Belgische veldloopster is. Voor de derde plaats leken lange tijd Imana Truypers en Louise Carton aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk haalde het de West-Vlaamse. Met Carton en Truyers komt in ieder geval jong talent opzetten, precies waar het vrouwenveldlopen een nood aan heeft.

Veerle Dejaeghere: "Zwaarder dan verwacht"
"Het leek makkelijk, maar het was het niet". Zo vatte Veerle Dejaeghere haar kampioenschap en de Lotto Crosscup samen. "Ik blijf gefrustreerd omdat ik enkel bij afwezigheid van Almensch Belete win. Zij had kampioene moeten zijn en de eindzege op haar naam zetten. Maar dat ze dit laat liggen is mijn schuld niet. Nu ga ik even ontspannen en dan zien wat me te doen staat. Misschien probeer ik nog het minimum op de steeple voor het EK? Maar ben ik niet te oud? Een volgende Lotto Crosscup? Dertien zeges lijken me voldoende. Maar: zeg nooit ".

_JD24478.jpg

foto (J.D.Ceulaerde)

 

 

06:57 Gepost door Veerle Dejaeghere | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hallo Veerle, weet niet of jij dit berichtje zult lezen?
ik woon in Herentals en heb jou al dikwijls mogen bewonderen met je prestatie en volharding in de loopsport(wrsch in de school ook),hierbij dikke proficiat!! ik ben op late leeftijd (43 j) beginnen lopen en vond het uiteindelijk zo leuk dat ik toch ook eens competitie wou smaken,heb enkele jaren geleden toch een jaar gehad van BR's en verschillende BK .maar door omstandigheden niet meer elk jaar een BR.Ik ben erg gemotiveerd om het terug beter te doen, heb ondertss een trainer A onder de arm genomen maar ondervind dat ik niet kan presteren wat er nog in mij zit (het verschil is te groot met enkele jaren geleden). Heel graag zou ik met jou eens over de training willen praten als het mogelijk is, jij mag zeggen waar en wanneer, ik zal je hiervoor vergoeden hoor!!.. kunnen we nog overeenkomen. Hopelijk hoor ik jou, ik kijk er naar uit (mag gerust in een weekend of weet ik veel , zeg jij het maar) Alvast dank voor uw aandacht, groetjes van Christa (en bedankt voor de aanmoediging op de 3000m in herentals , was heel slecht )Vele mensen verwarren mij met u wel grappig!! zouden wel zussen kunnen zijn...

Gepost door: Van Peer Christa | 07-08-14

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: serrurier paris | 21-02-15

De commentaren zijn gesloten.